Детелина Николова: Общината не може да заделя повече пари за футбола

Ресурсът ни стига за набелязаните цели - стабилно място в Б група и развитие на ДЮШ, коментира кметът на Добрич.

Детелина Николова: Общината не може да заделя повече пари за футбола

Общината не може да заделя повече пари за футболен клуб Добруджа, като дори трябва да ги намаляваме, обясни Детелина Николова във връзка с възможността, която се бе открила пред отбора за класиране в А група.




Изключително се радвам на успехите на нашия футболен отбор, радвам се, че има и подкрепата на феновете, каза кметът на Добрич. Тя посочи, че приоритетите на Добруджа са стабилно място в Б група и силно развитие на детско-юношеската школа, като в същото време е важно общината да успява да заделя средства и за реконструкция и поддръжка на базите. Ресурсът ни стига за тези цели и общината не може да осигурява повече средства, смята Детелина Николова.

Искаме да се спрем на 450 000 лева за ФК Добруджа през 2014 година, но при липса на спонсори ще са необходими повече, заделени са 600 000 лева от Бюджет 2014 на община Добрич, но искаме част от тази сума да остане за реконструкция на базата, обясни кметът на Добрич.

Детелина Николова ще се срещне с отбора, за да го поздрави за успешния сезон. Припомняме, че веднага след завръщането си в Б група Добруджа завърши на трето място, с равни точки с втория, а в турнира за Купата на България достигна до 1/4-финал.