7 добруджанци декларираха доходи над милион лева

7 са добричките милионери, декларирали доходите си за 2013 година пред НАП Добрич. Това показва извършената обработка на данъчните декларации, подадени от физическите лица до момента.

7 добруджанци декларираха доходи над милион лева

Най-богатият добричлия е получил доходи от продажба на акции, като е внесъл авансово в държавния бюджет дължим данък от над 300 хиляди лева, което означава, че доходите му за 2013 година надхвърлят 3 милиона лева. Тези доходи го нареждат на 24-то място сред 147 физически лица в страната, декларирали доходи от над 1 млн. лева за изминалата година. Следващият заможен добруджанец е придобил доходи от селскостопанска дейност в размер на над 1.7 млн. лева.



Близо 1 100 000 лева е общият размер на данъка, който седемте добруджанци внасят в държавния бюджет. Броят на  милионерите от региона може да се увеличи, тъй като през последните дни на данъчната кампания голяма част от годишните декларации са изпратени чрез пощенски оператори, които продължават да пристигат в НАП Добрич и да се обработват.

11133 са постъпилите до момента годишни декларации от физически лица в местния офис на приходната агенция, като 2 428 са подадени по електронен път.