Добруджа завърши редовния сезон по шампионски

Добруджа разгроми първенеца за редовния сезон Фрегата (Бургас), за когото това бе едва втора загуба.

Добруджа завърши редовния сезон по шампионски

В мач от последния кръг на мъжката А хандбална група Добруджа победи Фрегата (Бургас) в зала  "Русалка" в Добрич. На почивката шампионът на страната за последните 2 първенства имаше аванс от 3 гола - 19:16. През втората част преднината на жълто-зелените продължи да се увеличава, като 7 минути преди края достигна 15 гола - 38:23. Добруджа доигра срещата изцяло само с юноши и в крайна сметка спечели с 39:29.



Най-резултатните хандбалисти на Добруджа бяха Венци Петров и Красимир Коев с по 8 гола. Йордан Стоянов се разписа 6 пъти във вратата на Фрегата, а вторият в голмайсторската листа на А група Джошкун Якубов добави 5 гола.

Добруджа и Локомотив завършват редовния сезон с по 20 точки, но добричлии са трети, а варненци - втори, заради предимство в преките двубои - железничарите спечелиха като домакин с 30:24, а жълто-зелените се наложиха с гол по-малко - 29:24. Това осигурява домакинско предимство на Локомотив в полуфиналния плейоф между тях. Първата среща от серията е на 10 май във Варна, втората е в Добрич на 14 май, а ако се стигне до решителен трети мач, той ще се играе в залата на Локомотив.

Съперници в другия полуфинален плейоф са шампионът за редовния сезон Фрагата (Бургас) и четвъртият Спартак (Варна).

Спорът за титлата в мъжката А хандбална група пък започва на 24 май и ще бъде във формат до 3 победи от 5 мача.