Добруджа излиза за победа срещу лидера

Кръг преди края на редовния сезон са ясни полуфиналните двойки в плейофите - Добруджа срещу Локомотив и Фрегата срещу Спартак.

Добруджа излиза за победа срещу лидера

В края на седмицата ще се изиграе последният кръг от редовния сезон в мъжката А хандбална група.



В неделя, 4 май, от 14.00 часа Добруджа приема Фрегата (Бургас), който е допуснал само 1 загуба и отдавна си гарантира първото място преди плейофите. Дербито е в зала "Русалка", а входът за зрителите е свободен.

Отборът от Добрич дели второто място с равни точки с Локомотив (Варна). В последния кръг железничарите приемат Левски и при победа ще завършат пред Добруджа дори и при равенство в точките, заради предимство в преките двубои.

Ще играем за победа срещу Фрегата, защото искаме да зарадваме нашите фенове с успех срещу лидера, заяви старши треньорът на ХК Добруджа Георги Андреев. Важно е да направим добър мач, защото само седмица след това започват плейофите за титлата, обясни наставникът. Не ме притеснява, че се очертава Локомотив да има домакинско предимство в плейофите - най-вероятно ще има 2 мача във Варна и 1 в Добрич, защото вече сме били в такава ситуация срещу този съперник и сме успявали да се класираме за финала, коментира Георги Андреев.

В другия полуфинален плейоф ще спорят Фрегата (Бургас) и четвъртия от редовния сезон Спартак (Варна).

Двамата хандбалисти на Добруджа са сред десетте най-резултатни в мъжката А група - Джошкун Якубов е втори, а Венци Петров - десети.