Карина Георгиева започва с квалификантка от Румъния

В Добрич приключиха квалификациите на международния турнир по тенис за момичета и момчета до 12 г. "Изида къп" и от днес (вторник) започват срещите от основната схема.

Карина Георгиева започва с квалификантка от Румъния

От пресцентъра на организаторите информират, че при момчетата само двама българи успяха да преминат през ситото на пресявките. Светлин Керемедчиев обърна Рарес Струта с 4-6 6-3 6-4, след като губеше в третата решителна част с 1-4 гейма. Напред продължава и Веселин Киселков, победил с 6-2 6-3 Янаки Милев. Петима румънци и един казахстанец намериха място в основната схема. При момичетата продължи хегемонията на румънските състезатели, като 6 от тях влязоха в основната схема, в която място намериха още Симона Георгиева от България и туркинята Илайда Байкан.



Първият ден на основната схема ни предлага 20 сингъла, като на старта на програмата Николай Неделчев излиза срещу Раду Михай Папое от Румъния, Динко Динев срещу Максим Змеевски от Беларус, а Калин Петров ще играе срещу Себастиян Джима от Румъния.

Жребият отреди представителката на домакините от Изида Карина Георгиева да срещне в първия кръг квалификантката Йоана Виктория Джеордже от Румъния.