Провеждаме акция "Сливи за смет"

През последните години в Европа бяха организирани редица кампании за почистване с цел да се реши проблемът с отпадъците. „Да почистим Европа!“ ще обедини тези инициативи в общоевропейска проява, която ще се проведе в един и същи ден на целия континент – 10-ти май, с амбицията да се привлекат възможно най-много граждани.

Провеждаме акция "Сливи за смет"

Прояви са предвидени в 15 държави - членки на ЕС (сред които и България), както и в Андора, Босна и Херцеговина, Норвегия, Сърбия и Турция. В много случаи местните власти, НПО, предприятия и училища ще се включат или ще координират действията.



В България предприетите действия ще са в съотвествие с 3-те „Р“ на Европейската седмица за намаляване на отпадъците – Редуциране на отпадъците, Рециклиране и Регенериране на продуктите.

Община град Добрич кани учебните заведения на територията на града да се включат в инициативата „Сливи за смет“, която ще се състои на 10-ти май 2014г. В този ден всяко училище може да предаде излишните натрупани отпадъци от стъкло, хартия и пластмаси, като предварително заяви извозването им на телефона на основния партньор на общината – Трансинс рециклираща компания – 601-576. За победителите ще има награди! Победители ще бъдат тези, които са предали най-много рециклируеми материали, отнесени към общия брой на участниците. А за най-масово участие в инициативата също ще има награда!

На 12.05.2014 г. от 14.00 часа кметът на Добрич Детелина Николова ще награди победителите.
Участието си в инициативата „Да почистим Европа!“ можете заявите на e-mail: t_petkova@dobrich.bg до 8-ми май включително, като посочите име на организацията, лице за контакти с телефон и имейл, точен адрес, дата, на която предвиждате да се включите в инициативата, очакван брой участници.