Времето в неделя

Съществена промяна на времето и през следващото денонощие не се очаква. В по-голямата част от страната ще се задържи със значителна облачност и сравнително хладно. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в неделя

Отново на много места, главно в Западна и Централна България, ще има превалявания. В по-източните райони ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще е слаб, по Черноморието от североизток, в останалата част от страната от изток. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните между 15° и 20°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.



По Черноморието утре, неделя, ще е предимно облачно, почти без валежи. По-крайбрежието ще духа слаб, североизточен вятър. Максимални температури около 15°. Температурата на морската вода вече е 14-15°, а вълнението ще е слабо 2-3 бала.

И в началото на следващата седмица времето в страната ще се задържи предимно облачно, на много места с валежи. Температурите ще останат почти без промяна. В сряда ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, а валежите ще са по-слаби и на по-малко места. Ще бъде и малко по-топло, съобщава Агенция "Фокус".