Засилен полицейски контрол по пътищата в Добричко

Масирани проверки по метода широкообхватен контрол се извършват в област Добрич.

Засилен полицейски контрол по пътищата в Добричко

На територията на област Добрич за първото тримесечие на 2014 година се наблюдава значително усложняване на пътно-транспортната обстановка. Броят на ПТП е 23 с двама загинали и 26 ранени, което е увеличение с 11 ПТП, 2 убити и 12 ранени в сравнение със същия период на миналата година. От началото на месец април тежките ПТП се увеличиха с 2, с нови двама загинали.  



Основният приоритет на полицейската операция е насочен към контрол на превишена скорост, ползване на обезопасителни колани, употреба на алкохол или наркотични вещества, неправоспособни водачи, техническа изправност на МПС.

В периода от 3 април до 25 май ще се превеждат ежeдневни специализирани полицейски операции по метода широкообхватен контрол.

За периода 10 - 13 април са проверени 302 превозни средства. Констатирани са 16 случая на превишена скорост. Хванати са 4 пияни и 7 неправоспособни водачи. Наложените санкции за констатираните нарушения са общо 207. 50 полицейски служители са участвали в широкообхватния контрол през този период.