Звездно жури ще определи кой ще излезе на една сцена с Europe в Каварна

Световноизвестно жури, заедно с феновете на Kavarna Rock, ще реши кой има потенциала да бъде изгряваща звезда на новата сцена на Black Sea Rock.

Звездно жури ще определи кой ще излезе на една сцена с Europe в Каварна

Съдиите са избрани не само защото са истински „рок звезди“, но също така и заради широките им познания по продукциите, звукозаписните сесии и лайв изпълненията, искаме едни от най-добрите да открият едни от най-добрите, споделят от Bulgarian Live Music - организатори на Kavarna Rock 2014.



В журито са:
Lenny Wolf – вокал на Kingdom Come, който има успешни записи години наред, както и собствено звукозаписно студио. Това, което много хора не знаят за него е, че освен с огромен талант, Lenny води класове по ударни инструменти, китара, бас китара и студийно инженерство. Той съчетава всичко това в многобройните си албуми. Съвсем скоро Kingdom Come обяви завръщане с оригиналния състав.

Derek St. Holmes – друг легендарен глас в рока. Вокалът и китарист от TED NUGENT стана световно популярен със своите изпълнения на “Stranglehold” и “Just what the doctor ordered”. Друг проект, включващ два албума под името Whitford/St. Holmes, е колаборация между Derek и Brad Whitford - гвоздеят на Aerosmith. Според слуховете неговото име вдъхновява създаването на героя на вокалиста David St.Hubbins във филма This is Spinal Tap от 1984г.

Andi Deris – вокал и текстописец на Helloween, които ще бъдат гост на Kavarna Rock Fest за втори път. Andi, който е известен с продуцирането на млади таланти, притежава Misueno Studios в Тенерифе, Канарските острови, където са записвали банди като Halford, Hammerfall, Helloween, Rage.

Bobi Rondinelli – барабанист на RAINBOW, BLACK SABBATH, BLUE OYSTER CULT и автор на най-продавания учебник за ударни инструменти “Encyclopedia of double bass drumming”. С безбройни студийни сесии и записи на албуми, Bobby скоро смени Mike Terrana в бандата на Axel Rudi Pell, в европейското турне по повод издаването на нов албум.

Журито ще оценява участниците с оценка от 1 до 5, като единицата ще представлява максималната оценка. Победителят, избран от журито, ще открие феста в събота, получавайки възможност да свири на една сцена с Europe, Krokus, Pretty Maids и Uli Jon Roth, както и материална награда от Kavarna Rock. Публиката ще има възможност да излъчи своя банда, която ще свири в неделя на една сцена Helloween, Sabaton, Gothard и Jorn. Групата, която бъде най-високо оценена от феновете, ще получи възможността да направи запис в професионално звукозаписно студио.