Времето в събота

През нощта облачността над страната ще е значителна с временни разкъсвания и намаления, на повече места над Южна България. В Северна България ще има слаби превалявания. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минимални температури, в повечето места, между 2° и 7°, в София около 4°.

Времето в събота

Утре ще има значителна облачност, на много места с превалявания. Вятърът от запад-северозапад временно ще се усили до умерен. Максимални температури между 11° и 16°, в София 11°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".



Над Черноморието ще бъде с по-често значителна облачност и превалявания. Ще духа слаб северозападен, след обяд източен вятър. Максимални температури 12°-16°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно. Ще има превалявания от дъжд, над около 1700 метра от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра 5°, на 2000 метра минус 2°.

През следващите дни ще се затопли. В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Във вторник денят също ще започне със слънце, но след обяд от запад ще се заоблачи и до вечерта в западните райони ще превали и прегърми.