Времето в следващите дни

През нощта облачността, над по-голямата част от страната, ще намалее до ясно. По-значителна ще остане над Централна България, където на отделни места, главно в Родопите, ще превали краткотрайно. Минимални температури между 3° и 8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

Утре, вторник, ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превали краткотраен дъжд. Максимални температури между 18° и 23°.



Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд източен вятър. Максимални температури между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В сряда денят ще започне с предимно слънчево време. Ще бъде топло, максималните температури ще са между 18° и 23°. След обяд над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, на места с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб, в Дунавската равнина и североизточните райони до умерен. В четвъртък ще бъде облачно, с валежи. С умерен вятър от север-северозапад ще проникне студен въздух, температурите ще се понижат значително. В петък все още над Източна България ще бъде предимно облачно, на места там ще превалява дъжд, но в процес на спиране. Над западните райони облачността ще се разкъсва и намалява, съобщава Агенция "Фокус".