Времето в събота

През следващото денонощие ще бъде облачно, през деня и ветровито. Ще духа умерен източен, в Дунавската равнина – до силен изток-североизточен вятър.

Времето в събота

Около обяд в североизточните райони, а по-късно през деня и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд. Сутрешните температури ще са високи – между 7° и 12°. Максималните ще са между 15° и 20°, по-ниски в североизточните райони, където ще останат без съществен дневен ход: 10° - 12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Около обяд в северните райони ще завали, там и температурите ще са без съществен дневен ход. Максималните температури ще са от 10° по северното до 15° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 8°-10°.

Над планините ще е облачно и ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от южната четвърт. След обяд и привечер ще има валежи от дъжд. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 5°.

В неделя ще духа до умерен североизточен вятър, ще се задържи предимно облачно, на много места ще има превалявания, предимно слаби и умерени. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 9° и 14°. По-късно през деня валежите ще спират. В понеделник повече слънце ще има над Източна България, а над Западна облачността ще е предимно значителна, на отделни места все още ще има и превалявания. Във вторник ще е почти без валежи, бързо ще се затопля и максималните температури ще са между 15° и 20°.