Добруджа излиза за задължителна домакинска победа

В събота, 5 април, от 16.00 часа Добруджа приема Осъм (Ловеч) в мач от мъжката А хандбална група.

Добруджа излиза за задължителна домакинска победа

Срещата е в зала "Русалка" в Добрич, а входът за зрителите е свободен.



Във временното класиране на мъжката А хандбална група Добруджа и Локомотив (Варна) делят второто място с по 14 точки. НСА е четвърти с 12, а в битката за класиране за плейофите е и петият Спартак (Варна) с 10 точки. Предстоящият съперник на добричлии Осъм е на последното осмо място.

Отборът от Ловеч не е за подценяване, въпреки класирането му и ще излезем пределно концентрирани, коментира старши треньорът на Добруджа Георги Андреев. Целта ни е задължителна победа, нямаме право на грешка, смята наставникът.

До края на редовния сезон Добруджа приема Осъм и лидера Фрегата (Бургас) и гостува на Левски.

Лошата новина е, че на вратаря Емил Иванов, който прави много силен сезон и е с огромен принос за силното представяне на жълто-зелените в първенството и за купата, в понеделник му предстои операция на коленни връзки. Контузията няма да му позволи да играе срещу Осъм. Емил Иванов пропусна и мача срещу НСА в предишния кръг, но бе успешно заместен на вратата от младия кадър на добричката школа Съби Кирилов.

Единственият друг контузен хандбалист на Добруджа е Златан Петров. Възстановяването му върви добре и той вече започна леки тренировки, но няма да влезе в игра през този сезон.

Двама хандбалисти на Добруджа попадат сред първите десет в голмайсторската листа на първенството. Джошкун Якубов е втори с 85 попадения, а Венцислав Петров с 66 е девети.