Да почистим Добрич!

Община Добрич обявява Април за месец за пролетно почистване и призовава граждани и фирми да се включат в почистването на дворовете и прилежащите им площи, а така също и в националната кампания "Да изчистим България за един ден", която ще се проведе на 26 април.

Да почистим Добрич!

Община Добрич очаква всички, които искат да им е чисто да съберат натрупаните от зимата отпадъци около дома, училището и фирмата, както и да засадят цвете или дърво, което могат да получат безвъзмездно от декоративен разсадник на Общината. За удобство на гражданите са осигурени ръкавици и чували за смет. Община Добрич препоръчва отпадъците да бъдат събрани до контейнерите или на удобно място за извозване.



Извозването на отпадъците ще се извършва от "А.С.А България" ЕООД, след като фирмите заявят предварително участието си и уточнят деня на почистване.

"А. С. А България" започна предвидените по договор дейности -  почистване на улични платна, линейни отоци, метене, измиване на основните пътни артерии и централна градска част от натрупаните наноси през зимния период.   

Общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти” ще се погрижи за зелените площи, разделителните ивици на булевардите, пешеходна зона и на терени в комплексите, извън обхвата на жилищните блокове, което е задължение на живущите.

Училищата и детските градини, които са най–активни в пролетното почистване, ще се заемат с дворовете, прилежащите пространства и местата за обществено ползване около учебните заведения, градски парк и други места, съгласно предварителния график.

Всички въпроси на гражданите свързани с кампанията, получаване на ръкавици и чували, заявки за извозване на събраните отпадъци се приемат на „зелен телефон” 058 604 573.

Не трябва да се забравя, че съгласно разпоредбите на чл. 8 от Наредба за управление на отпадъците и поддържане на чистотата на територията на Община град Добрич, всички собственици и ползватели на недвижими имоти са длъжни да почистват и поддържат сградите и дворовете си и прилежащите им територии.

Община Добрич апелира: Нека през април заедно да почистим района около дома и работното си място, да се погрижим за детските площадки, за училищните дворове и местата за отдих, за да направим Добрич по-приятно и уютно място за живеене.    

Община Добрич благодари на всички съграждани, които вече са започнали с почистването и на много места са оформили вече малки китни градинки.