Школата с нова структура, Добруджа привлече доказан специалист

Той е най-подходящият за тази позиция, категоричен е изпълнителният директор на клуба Светослав Петров.

Школата с нова структура, Добруджа привлече доказан специалист

Поредна стъпка за развитието на Добруджа предприе Светослав Петров. От миналата седмица в школата на клуба има нова позиция - ментор. Тя ще се заема от доц. Емил Атанасов.



Той е от Добрич, бивш футболист на Добруджа, преподавател по футбол в НСА, 8 години е бил треньор на женския национален отбор на България, водил е и девойките до 17 и до 19 години на страната, седемкратен републикански шампион с женския тим на НСА.

Доц. Емил Атанасов ще наблюдава и контролира работата на всички треньори в школата на Добруджа, ще следи кой къде бърка във воденето на тренировките и в подбора на упражнения, съобразно възрастта на децата. Той вече е поставил първите задачи на треньорите в ДЮШ.

Емил Атанасов е най-подходящият за тази позиция - той е един от най-добрите специалисти в страната и е от Добрич, затова като мен и Тодоров ще вложи сърце и максимално желание нещата да се случват, заяви изпълнителният директор на Добруджа Светослав Петров. Той сподели, че не е доволен от работата в школата. Не срещам подкрепа от страна на треньорите в желанието си за работа и развитие на Добруджа, надявам се с присъствието на Емил Атанасов това да се промени, коментира изпълнителният директор на клуба.

Шеф на школата остава Валентин Пейчев. Неговите функции са основно ръководни и административни, докато тези на ментора Емил Атанасов ще бъдат спортно-технически.

Много по-важно от достигането до предни класирания на републиканско е от ДЮШ да излизат футболисти, готови да преминат в мъжкия отбор, а не да се налага там да ги учат на основни неща, обясни какъв е приоритетът за школата Светослав Петров.

Около 150 деца тренират в Добруджа.