Времето в следващите дни

През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над крайните югоизточни райони, където е възможно слабо да превали. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

В сутрешните часове облачността от югозапад ще се увеличи, през деня ще е променлива, често значителна. След пладне на места в западните райони слабо ще превали. Привечер вятърът от изток-югоизток ще се усили. През нощта срещу петък от запад на изток ще започнат интензивни валежи от дъжд. Дневните температури утре ще са между 13° и 18°.



Над Черноморието утре, четвъртък, облачността ще е значителна. В сутрешните часове на места в южните райони слабо ще превали. Вятърът ще е слаб от източната четвърт. Максимални температури от 14° до 17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 8°-10°.

В петък ще превалява на много места в страната, в отделни райони интензивно и с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад и север. В събота вятърът вече ще е североизточен, в Източна България ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време, ще превалява дъжд, но до края на деня валежите ще започнат да спират. В неделя от североизток облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево, но температурите ще са сравнително ниски, съобщава Агенция "Фокус".