Приключи успешният сезон за Добруджа 07 - втори за купата, шести в Суперлигата

Волейболистите на Добруджа 07 приключиха участието си в тазгодишното първенство на Националната волейболна лига "Бачково" - изворна вода след прекрасен и драматичен мач с носителя на Купата на България Левски Бол. Пред близо 1200 зрители в зала „Добротица” „сините” изтръгнаха успеха с 3:2 (25:19, 22:25, 35:33, 22:25, 15:10), а с това и се класираха за полуфиналите с 2-0 победи в преките двубои, информират от пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07. В спор за място на финала столичани ще срещнат КВК Габрово (Габрово).

Приключи успешният сезон за Добруджа 07 - втори за купата, шести в Суперлигата

„Сезонът завърши по един чудесен начин, а ако бяхме взели победата, щеше да бъде още по-добре. Трябва да признаем израстването на отбора, класата на треньорския екип, доверието, което създадоха помежду си и сред волейболистите, да напълнят залата и въпреки загубата да бъдем доволни от представянето. Треньорът ще анализира играта, за нас ще останат многото емоции и хубави моменти, които видяхме в мачовете. Виждах израстването на отбора и не смятах за невъзмвожно да стигнем финал за купата и да играем плейофи, дори днес се надявах да победим. За следващата година не са правени планове. Искахме да оставим екипа да работи спокойно до края на шампионата”, заяви клубният президент на добричлии Веселин Велев.



„Получи се добър мач. Искам да поздравя състезателите на двата отбора, които допринесоха, за да се получи среща с добри волейболни качества. Пожелавам успех на Левски напред. За нас ще останат поуките върху какво трябва да работим. Получи се труден сезон, който изстрадахме във всеки мач. Търсихме най-различни варианти за игра. Успяхме да направим добри мачове. Сега е мястото да поздравя всички момчета, които направиха добър сезон. Всеки един от тях показа израстване. Доволен съм от всеки. След това, което направихме трябва да имаме амбиции за нещо повече. Трябва да направим анализ, за да видим какво още ни трябва”, сподели треньорът на добруджанци Мирослав Живков, който заедно със своя помощник Атанас Лазаров изведе тима до сребърните медали за Купата и до шеста позиция след редовния сезон.

„Имахме всички шансове да ги победим, водихме в резултата. Левски са опитен отбор, който се възползва от нашите грешки в решителните моменти. Получи се хубав мач, с който зарадвахме многобройната публика. Доволен съм от представянето ни в първенството. Винаги може да се желае повече, но с работа и желание мисля, че следващия сезон можем да подобрим класирането си”, допълни Стефан Стефанов от тима на Добруджа 07.

Христо Цветанов от Левски Бол посочи, че е много приятно да се играе пред такава публика. „Добрич е волейболен град и се радвам, че са в елита. Радвам се, че успяхме да победим тим като Добруджа 07 и да продължим напред”, заяви още Цветанов.