Днес е Световен ден на водата

През 2014 г. мотото е „Вода и Енергия“. Днес, в градски парк „Свети Георги“, група добрички младежи ще раздават здравно образователни материали.

Днес е Световен ден на водата

ООН ще работи в тясно сътрудничество с държавите – членки на ЕС и другите заинтересовани страни за колективно насочване на вниманието към връзката между Вода и Енергия. Тази взаимовръзка е от жизнено значение  особено с цел преодоляването на неравенството и подобряване на битовите условия на хората, които живеят в гета и бедни селски райони. За много от тях достъпът до чиста питейна вода, подходяща канализация и безопасна храна е въпрос на оцеляване, което в голяма степен зависи от вида и качеството на енергийните услуги.  Световната годишна тема Вода и Енергия има също за цел да улесни разработването на политики и хоризонтални рамки от мостовите министерства и сектори, водещи по пътя към енергийната сигурност и устойчивото използване на водите в зелената икономика. Особено внимание ще се обърне на  отличаването на най-добрите практики, които могат да направят с вода реална и ефективна „зелена индустрия”.



РЗИ – Добрич проведе лекция – обучение в СОУ „П.Р.Славейков“ на тема „Водата и живота“. Там е организирана изложба на рисунки „Водата, извор на живот“ по повод Световния ден на водата.

На 25 март в Каварна също ще бъде отбелязан Световния ден на водата, в ОУ „Йордан Йовков“, посредством лекция - обучение на тема „Хигиена и Вода“.