И съдът в Добрич оправда Евгения Банева

Окръжен съд – Добрич потвърди невинността на Евгения Банева за нанесени имуществени вреди в качеството й на управител на "Русалка – Тур" ООД.

И съдът в Добрич оправда Евгения Банева

С решение по въззивно дело Окръжен съд – Добрич потвърди присъда на Районния съд в Каварна, с която подсъдимата Евгения Златева Банева е призната за невинна по обвинение в това, че на 16.11.2009 г. чрез възлагане с договор за изпълнение на строително-монтажни работи, в качеството й на управител на "Русалка – Тур" ООД гр.Созопол и "Полимери" АД гр.Девня, да извършат със собствени сили, механизация и средства премахване на съоръжения за временно захранване на ниско напрежение, находящи се в Русалка и село Свети Никола, община Каварна, противозаконно е унищожила въздушен електропровод, състоящ се от 7 метални стълба и 140 л.м. четирижилен алуминиев кабел, собственост на фирма "Аспа" ООД гр.Варна, на стойност 4006 лева.



Със същата присъда съдът отхвърли предявения от "Аспа" ООД гр.Варна с управители Катя Георгиева Димитрова и Йоана Альошева Динчева срещу подсъдимата Евгения Златева Банева граждански иск в размер на 4006 лева, представляващи обезщетение за претърпени имуществени вреди.