Яне иска общ кандидат-президент със сините и НДСВ

Ръководството на РЗС призова Синята коалиция и НДСВ да му дадат ясен политически знак за президентските избори. Силите от дясно-центристкото пространство трябва да намерят формулата, с която да гарантират, че следващият държавен глава няма да е бивш член на БКП или ДС, искат хората на Яне.

Яне иска общ кандидат-президент със сините и НДСВ
РЗС даде да се разбере, че иска подкрепа от сините и НДСВ за президентските избори в края на годината.

Ръководството на Яневата партия призова Синята коалиция и жълтите да му  дадат ясен политически знак за президентските избори. Хората на Яне излязоха с позиция, в която се казва, че формацията няма да остави обществото без дясно-центристка алтернатива за вота за държавен глава.

РЗС поиска силите от дясно-центристкото пространство да намерят формулата, която да гарантира, че следващият президент няма да е бивш член на БКП или ДС.

„Ако лидерите на изброените партии не реагират адекватно, за РЗС остава изводът, че те ще играят за вариант, при който ГЕРБ и БСП отиват на балотаж, т. е. предварително са се договорили”, се казва в позицията на Яневата партия.

В съобщението си до медиите РЗС припомни резултатите на последните частични кметски избори в Габрово. - 1.ГЕРБ – 57.38%, 2.БСП – 16.51%, 3.РЗС – 10.49%, 4.Синята коалиция – 8.42%, 5.Атака – 3.38%, 6.НДСВ – 2.94%. Хората на Яне призовават ръководствата на Синята коалиция и на НДСВ, преди да издигнат кандидатурите си за президент като спряганите до момента Надежда Нейнски, Меглена Кунева или други, да си припомнят резултатите от Габрово. „Те са тенденция и солиден индикатор за настроенията в обществото”, смятат от ръководството на партията.