ВАС: Синята зона временно се спира

Върховният административен съд на България оставя в сила определението на Административен съд Добрич, с което е спряно действието на Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на гр.Добрич. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ВАС: Синята зона временно се спира

Касае се за направеното от лидера на БСП в Добрич Владимир Калчев искане наредбата за синята зона да спре да се прилага, докато тече делото относно законосъобразността й. Административен съд - Добрич уважи това искане, но ответната страна в процеса - Общински съвет - Добрич, обжалва пред по-горната инстанция. На 10 март ВАС се произнесе, че синята зона временно трябва да се спре.

 

Наредбата следва да не се прилага в момента и да не се събират пари за паркиране по синята зона, заяви за  www.dobrichonline.com Владимир Калчев.Същинското дело за законосъобразността на платеното паркиране в централната част на Добрич ще се гледа на 23  март от 14.00 часа. Най-вероятно в едномесечен срок след това Върховният административен съд ще вземе решение дали оставя в сила определението на добричките магистрати за окончателна отмяна на синята зона или не, разясни още председателят на БСП в Добрич, който е жалбоподател в процеса.