Хандбален маратон в Добрич

През почивните дни зала "Русалка" ще приеме едно от дербитата в мъжката А хандбална група и финалите за купата при юношите старша възраст.

Хандбален маратон в Добрич

Мъжкият състав на ХК Добруджа приема Локомотив (Варна) в събота, 8 март, от 14.00 часа. Двата отбора играха на последния финал на първенството, спечелен от жълто-зелените с 3:0 победи. Във временното класиране на новия шампионат Добруджа е на четвърто място, а Локомотив на второ.



Предстои ни един от най-важните мачове за втория полусезон, коментира старши треньорът на Добруджа Георги Андреев. Познавам добре съперника, в състава му основни играчи са доскорошни наши състезатели като Иван Иванов, Чавдар Чернев и Тансер Надир, отбеляза той. Целта ни е да завършим редовния сезон минимум в четворката и да се класираме за плейофите, в които ще атакуваме поредно участие на финала, заяви Георги Андреев.

Богатата хандбална програма в зала "Русалка" в Добрич включва и финалният турнир за Купата на България за юноши до 16 години. Шестте най-силни школи в тази възрастова група в страната ще спорят за трофея. Домакините, водени от треньора Светослав Божков, са в група със Спартак (Варна) и Левски, като мачовете срещу тях са също в събота, съответно от 12.00 и 16.00 часа. В другия поток за Локомотив (Варна), Асти (Хасково) и Черноморец (Бургас). Първите два отбора от групите се класират за полуфиналите в неделя, 9 март, от 9.00 и 10.00 часа. Финалът за Купата на България за юноши старша възраст е от 13.00 часа. Целта пред добруджанци е класиране в призовата тройка и завоюване на медали.

Входът за всички хандбални срещи - на мъже и юноши, е свободен.