Времето в следващите дни

През нощта ще е облачно с валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 2° и 7°. На места в низините ще има мъгла, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

Утре, вторник, облачността ще е по-често значителна и на много места ще превалява дъжд. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.



Над югозападната половина от страната преваляванията временно ще спрат и облачността ще се разкъса. По-късно отново ще се заоблачи и през нощта срещу сряда от югозапад ще започнат нови валежи от дъжд, в планините - от сняг. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максимални температури между 6° и 11°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

По Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява слаб дъжд, повече в северната част. Ще духа умерен вятър от изток, североизток. Максимални температури 7-10°. Температурата на морската вода е 5°-7°, а вълнението ще е около 3 бала.

И през следващите три дни времето ще остане влажно, предимно облачно, с временни прекъсвания ще превалява дъжд, в планините – сняг. В равнините видимостта често ще е намалена от мъгла. По-значителни разкъсвания на облачността ще има в четвъртък. Ще се задържи сравнително топло за март с преобладаващи максимални температури между 7° и 12°, малко по-високи в сряда, особено в Източна България, където временно ще се усили вятърът от юг-югозапад, съобщава Агенция "Фокус".