Времето през следващите дни

НИМХ: Утре ще бъде облачно, а през нощта срещу неделя валежи ще обхванат цялата страна

Времето през следващите дни

През нощта ще е облачно и на места, главно в югоизточната половина от страната, ще превали дъжд. В централните и западните райони на Дунавската равнина отново ще се образуват мъгли. Видимостта ще се подобрява около обяд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".



Утре преди обяд облачността временно ще се разкъсва, но по–късно от юг отново ще се уплътни и след обяд в южните райони ще превали дъжд. През нощта срещу неделя валежите ще обхванат почти цялата страна. Вятърът ще е слаб от юг, югоизток, в Дунавската равнина от изток, югоизток. Минимални температури между минус 1° и 4°, максимални между 11° и 16°, в местата с мъгла 8° - 10°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и през нощта и в ранните сутрешни часове ще превалява дъжд. През деня ще е без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 4° - 6°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.
В планините облачността ще е значителна. След обяд в Рило-Родопската област ще превали дъжд, над 1700 метра - сняг. Ще духа умерен и силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

В неделя времето ще бъде облачно, ще се усили вятърът от изток. Валежи от дъжд ще има в цялата страна. В планините над 1600 метра ще вали сняг. През нощта срещу понеделник и в понеделник от юг валежите ще отслабват и временно ще спрат, облачността за кратко ще се разкъса. Ще се задържи топло за началото на март, но вечерта от юг пак ще превали.

Във вторник над страната ще бъде по-често облачно, на места ще има и превалявания от дъжд. Вятърът ще се задържи от югоизток. Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните - между 8° и 13°.