Екстрадират 19-годишен добричлия, търсен в Германия за опит за убийство

Окръжен съд – допусна екстрадицията на 19-годишен младеж от град Добрич с цел осъществяване на наказателно преследване спрямо него в Германия.

Екстрадират 19-годишен добричлия, търсен в Германия за опит за убийство

В публично съдебно заседание днес Окръжен съд – Добрич допусна предаването на Германските съдебни власти на Милен Сергеев Славов. 




Съдебното производство е образувано въз основа на Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от Прокуратура – Берлин, за осъществяване на наказателно преследване за опит за убийство с опасни за живота телесни повреди. В ЕЗА са отразени обстоятелствата, при които се твърди, че е извършено престъплението. В ранната утрин, около 3:30ч., на 25.07.2013 г. обвиняемият и негов съучастник поради сбиване били изгонени от танцова зала в Берлин. От гняв и яд двамата направили план да си отмъстят на някое от лицата, които участвали в това сбиване и да му нанесат големи, смъртоносни наранявания. Обвиняемият Славов и неговият съучастник нападнали друго лице като с метален прът му нанесли множество удари по гърба и главата. Животът на пострадалия е бил спасен само чрез бързото оперативно и интензивно лечение, на което своевременно е бил подложен.

Обвиняемият Милен Славов даде пред съда изричното си съгласие да бъде предаден на Германските съдебни власти.    

Добричкият окръжен съд допусна предаването на 19-годишния Славов на Федерална Република Германия за осъществяване на наказателно преследване за престъплението, посочено в ЕЗА. Бе потвърдена и взетата мярка за неотклонение задържане под стража до фактическото му предаване на ФРГ. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.