Гаф: Държавата бърка Добрич със селата

Според "Държавен вестник" градът ни ще получи милион и половина лева, всъщност обаче за областния център по програмата няма нито стотинка.

Гаф: Държавата бърка Добрич със селата

На девета страница в брой 12 на "Държавен вестник" се съобщава, че от резерва в Бюджет 2014 на България са одобрени средства по два проекта с бенефициент Община Добрич. Първият е за благоустрояване и рехабилитация на улици в населените места на Община Добрич - на стойност 950 000 лева, а по втория 499 896 лв. се осигуряват за същите дейности в село Бенковски.



Припомняме, че по публична инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" не бе одобрен нито един от трите депозирани проекта на Община Добрич.

Дали да си поискаме тези пари, щом е написано в "Държавен вестник", попита на днешната кметска оперативка Детелина Николова. Кметът на града е изпратил писмо до министър-председателя, в което изразява своето разочарование от висшите държавни институции, които за пореден път не различават общините Добрич и Добричка. Често се допускат неточности във важни документи, коментира Детелина Николова. Тя е помолила министър-председателя за намеса. Според нея проблемът се дължи на идентичните имена на двете общини - Добрич и Добричка. Като по-удачен вариант Детелина Николова посочи аналогичния случай с общините Ямбол и Тунджа.

Община Добрич включва единствено град Добрич, а община Добричка 68 села в региона.