„Кондом с бонбон”

Утре в Добрич, Каварна и Тервел ще се проведат общоградски кампании под надслов „Кондом с бонбон”, включващи конкурси за най-оригинално любовно послание и награди за най-добре представилите се, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

„Кондом с бонбон”

По повод на 14.02.2014 г. Министерството на здравеопазването организира Национална АНТИСПИН кампания, чието послание е „Животът е безценен! Превенция на ХИВ/СПИН и подкрепа за хората, живеещи с ХИВ”.

Акцентът на инициативите за 14 февруари ще бъде повишаване на информираността по въпросите за ХИВ/СПИН, както сред широкото население, така и сред уязвимите групи. И  тази година дейностите ще бъдат насочени към здравно-сексуалното образование на младите хора, под формата на беседи, викторини, интерактивни игри и тематични дискусии сред целевите групи. Целта на тази кампания по повод на Деня на влюбените, е да се съчетае разпространяването на любовни послания с популяризирането на отговорно сексуално поведение.



По този повод РЗИ – Добрич съвместно с общините, Общински клуб К7, Общински младежки център „Захари Стоянов” и други местни партньори е планирала различни прояви.

До края на февруари медицинските специалисти ще изнасят лекции и беседи в училищата. Всяко училище ще отбележи 14 февруари с разнообразни форми и прояви по избор на учениците – изработка на рисунки, колажи, пана, „Валентинки” с оригинални послания, подреждане на табла с материали за СПИН. Изготвен е график за работа на терен на мобилния медицински кабинет, който утре ще консултира от 10 до 15 часа  в Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов”, в Добрич.