Времето във вторник

През следващото денонощие времето ще остане топло за февруари. През нощта вятърът в страната ще стихне, а утре през деня ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България - умерен. През нощта ще преобладава ясно, утре - слънчево време с разкъсана, предимно висока облачност. Минимални температури - между 1° и 6°, в София - около 4°. Максимални - между 15° и 20°, в София - около 17°.

Времето във вторник

По-ниски ще са температурите покрай река Дунав, където има снежна покривка, а и вятърът в западната и централната част от българския участък през деня временно ще бъде от североизток - минимални там - между минус 4° и 0°, максимални - до 8°-10°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. И там ще има разкъсана висока облачност. През деня вятърът ще се ориентира от югозапад - ще бъде до умерен. Максимални температури по крайбрежието - между 15° и 19°. Температурата на морската вода е 4°-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока, над Рило-Родопската област и средна облачност. Вятърът ще се ориентира от югозапад и отново ще се усили, по високите части - силен и бурен. Топло за февруари, с максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра: 5°.

В сряда ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност, но през втората половина от деня от запад тя ще започне да се вплътнява и снижава; до вечерта на отделни места в западните райони е възможно да превали слаб дъжд. В Източна България ще духа слаб до умерен югозападен вятър, в Западна ще бъде почти тихо и в западната и централната част от Дунавската равнина отново на места ще има мъгла или ниска облачност, там и температурите ще остават по-ниски.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък слаби превалявания от дъжд ще има и на други места из страната, но около и след обяд отново от запад на изток ще започне разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб, в Дунавската равнина до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат. В петък ще бъде предимно слънчево. Отново ще започне да се затопля.