Времето през почивните дни

През нощта отново на места в Дунавската равнина ще има мъгла или ниска облачност.

Времето през почивните дни

Утре, събота, мъглите ще се задържат до следобедните часове. От запад облачността ще се увеличи и ще е предимно висока и средна. Привечер и през нощта срещу неделя на отделни места в западните райони ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб, в източните райони до умерен. Минимални температури в повечето места между минус 5° и 0°, максимални между 7° и 12°, в районите с трайна мъгла около нулата. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.



Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна след обяд. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температури 10° - 12°. Температурата на морската вода е 3-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

В неделя ще духа слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър и ще бъде още малко по-топло. Облачността ще бъде предимно значителна, на отделни места е възможно да превали съвсем слаб дъжд. През нощта срещу понеделник и в понеделник от запад на изток ще превали, а вятърът за кратко ще се ориентира от запад-северозапад, съобщава Агенция "Фокус".