11 одобрени проекта в областта по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите"

За област Добрич на този етап са одобрени 11 проекта по публична инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", съобщават от Областна администрация.

11 одобрени проекта в областта по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите"

Общо депозираните предложения бяха 17.




Най-много одобрени проекти има Община Тервел - 4 от 4. Те са за рехабилитация на градската среда в град Тервел на стойност 1 247 852 лв., рехабилитация на улици 9-та и 2-ра в село Жегларци на стойност 250 000 лв., изграждане на медицински кабинети в две средищни училища в община Тервел, в село Нова Камена и село Коларци за 30 839 лв., рехабилитация на улици 10-та и 13-та в село Зърнево с 300 000 лева.

3 655 000 лв. ще получи Община Балчик за рехабилитиране пътя Дропла - Сенокос. Ремонтът на сграда за обществено хранене на ул. "Варненска" № 2 в Белия град ще бъде финансиран с 315 800 лв.

С два спечелени проекта е и Община Добричка - за благоустрояване и рехабилитация на улици.

Най-големият проект е на Община Генерал Тошево - на стойност 3 750 000 лв. С тях ще се извърши реконструкция на централен градски площад, междублокови пространства, улична мрежа, тротоари и улично осветление в Генерал Тошево.

За преустройство на незавършен учебен корпус и салон за физкултура на училище "Христо Смирненски", и пристройка на плувен басейн в село Крушари ще бъдат отпуснати 1 500 000 лв.

800 000 лева ще получи Община Шабла за тротоари по ул. "Равно поле" и ул. "Нефтяник" в крайморския град.

Прави впечатление, че по публична инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" няма одобрени проекти на общините Добрич и Каварна, съответно внесли три и едно предложения. Тези на областния център бяха за изграждане на канализация в Рилци, втория етап от реконструкцията на парка и ремонт на ученическото общежитие. Припомняме, че в бюджета на страната са заложени 500 милиона лева, с които да се подпомгнат общините в реализирането на проекти от местно значение.