Титаните Айрън Мейдън и Алис Купър с концерт в България

Легендарните Iron Maiden ще са хедлайнерите на предстоящият фестивал Sonisphere, обявиха организаторите от „Balkan Entertainment Company”. Голяма промяна през тази година обаче е, че събитието ще бъде в Банкя. Освен Iron Maiden българската публика ще види Slipknot, Alice Cooper, Mastodon и Apokaliptica.

Титаните Айрън Мейдън и Алис Купър с концерт в България
Шоуто ще бъде в един ден – 21 юни.

През 2010 гости на фестивала бяха Metallica, Slayer, Megadeth, Manowar, Alice in Chains и  Rammstein, като шоуто продължи два дни.

Тази година обаче Sonisphere няма да се проведе под шапката на фестивала “Sofia Rocks”, който ще е отделно събитие.

Организаторите на шоуто с Iron Maiden обявиха, че концертът ще се проведе на хиподрума в Банкя, като за целта ще бъдат построени специални съоръжения. Ще има паркинг и електрифициран къмпинг за всички желаещи да останат под звездно небе. Също така ще бъдат обособени кетъринг зони, ще има и много химически тоалетни.

Самото място в Банкя няма точно определен капацитет. Преговорите за провеждане на "Sonisphere" на различните стадиони в столицата не са били успешни по ред технически и логистични причини, коментираха още от „Balkan Entertainment Company”.

Организаторите възнамеряват и да осигурят допълнителни автобусни линии за придвижване на желаещите от София. Железопътният път до Банкя има спирка точно до Хиподрума, която в момента не се използва. Специално за събитието тя ще бъде пусната от БДЖ, заедно с допълнителни влакове.

"Balkan Entertainment" очакват около 25-30 000 души да присъстват на шоуто.

Вратите ще отворят в 15:00 ч., а началото на концерта ще бъде в 17:00 ч. Ще участва и българска група, която ще бъде уточнена скоро. Цената на билетите, които ще се продават на място, няма да бъде променяна. Продажбата започва от днес.

Ето и цените:
Терен: 90 лв.
Седящи: между 120 - 150 лв.
Фен зона: 150 лв.
Къмпинг билет: 20 лв. (за палатка, каравана или кемпер). В къмпинга ще има вода и електричество.
Паркинг билет: 10 лв. (за феста ще има 3000 паркоместа на специално създаден от организаторите охраняем паркинг)