Читател алармира: В нашето село е разчистен пътят само до къщата на кмета

Не разполагам със снегопочистваща техника и с бюджет да наема, обяснява кметът на село Попгруево, община Тервел, Февзи Османов.

Читател алармира: В нашето село е разчистен пътят само до къщата на кмета

Наш читател сигнализира, че в село Попгруево е разчистен единствено пътят покрай къщата на кмета, а дори от другата страна на същата улица машини не са обработвали.



Февзи Османов заяви, че няма вина, че улиците на са почистени, защото не разполага с нужната техника, нито пък с бюджет да наеме. Той е помолил да почисти и малките улици в селото шофьора на Фадрома, изпратена не от община Тервел, а от фирма "Пластих", да разчиства единствено главния път. Дадох му бутилка водка и кока-кола, за да разчисти цялото село, но той нямаше време, не съм му казвал да чисти специално до вкъщи, каза кметът. Ако община Тервел ми беше осигурила техника, бъдете сигурни, че последно моята улица щях да почистя, допълва още той. Февзи Османов отбеляза, че дори и след минаването на Фадромата, все още не може да изкара колата си, затова не се чувства по-привилигирован от съселяните си.

Два съседни пътя в село Попгруево: