Треньорът на Дунав: Добруджа 07 е еталон за тактическа игра

„Домакините стояха много добре на терена. На мен винаги ми е харесвал отборът на Добруджа 07, защото тактически играят изключително правилно – обигран отбор, който за мен е един от еталоните в елита”, заяви пред пресцентъра на Изида и Добруджа 07 треньорът на Дунав Христо Илиев след загубата на своя отбор с 3-0 при гостуването на Добруджа 07. Той добави, че отборът му на 90 процента се състои от аматьори и студенти и ще доиграе първенството, независимо че за 15 мача има само 4 спечелени гейма.

Треньорът на Дунав: Добруджа 07 е еталон за тактическа игра

"Нашите момчета показаха, че имат по-големи възможности в този момент. Съвсем заслужено победиха отбора на Дунав. Видя се, че когато самочувствието е на преден план, грешките са по-малко. Явно на отбора му липсва точно този елемент – психологическата нагласа, за да може да показва своите възможности във всеки мач. Много хора останаха извън залата, но обстоятелствата наложиха срещата да се играе в УСШ”, каза клубният президент на Добруджа 07 Веселин Велев



Един от най-стабилните през последните мачове Светослав Арнаудов посочи, че срещата с Дунав е добра подготовка за тима му преди важната среща с Арда за Купата на България. „Във вторник ще трябва да бием Арда задължително и да продължим напред. Благодаря на публиката, че в този мач бе седмият ни играч. Върнахме се на седмото място в Суперлигата, като амбицията ни е да се борим да се изкачим по-напред. Искам да се извиня на всички наши фенове за загубата в Кърджали. Целта ни е да се реваншираме, като във вторник елиминираме Арда”, каза Арнаудов.

Наставникът на добруджанци Мирослав Живков заяви: „Подходихме сериозно и успяхмя де спечелим. Трябва да бъдем максимално мобилизирани, за да спечелим мача си с Арда, който е много опитен отбор”.