Времето в следващите дни

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време, в низините - с намалена видимост. На отделни места, главно в Северна България, ще превали слаб сняг. Вятърът ще остане с източна компонента, покрай река Дунав и в източните райони - умерен. Студено време, особено в Северна България, където минималните температури ще са между минус 15° и минус 10°, а и дневните ще останат отрицателни - между минус 9° и минус 5°, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.



Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще остане ветровито - с умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието - малко над нулата. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В събота ще преобладава облачно време, почти без валежи, на места в равнините ще има и мъгли. Разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони, където ще е и малко по-топло. Вятърът ще е от изток-югоизток, слаб до умерен. Температурите ще се повишат. В неделя ще има нови превалявания, предимно слаби и предимно от сняг. С повишението на температурите, с изключение на северозападните райони, временно ще преминат в дъжд, ще има и поледици, но впоследствие от североизток, с усилване на вятъра, отново бързо ще застудява. В понеделник ще остане предимно облачно и студено, без съществени валежи, съобщава Агенция "Фокус".