Няма сигнали за бедстващи хора в областта до момента

На територията на ОД на МВР Добрич през изтеклото денонощие е регистриран един пожар без материални щети.

Няма сигнали за бедстващи хора в областта до момента

Във връзка с влошаването на метереологичните условия – спадането на температурите, снеговалежите и снегонавяванията, което ще доведе и до усложняване на пожарната обстановка, Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” - Добрич апелира за стриктно спазване на противопожарните изисквания.




Да се използват само стандартни и технически изправни отоплителни и нагревателни уреди, да не се оставят работещи уреди без наблюдение, да не се включват едновременно мощни консуматори на ток, за да не се достига до претоварване на електрическата мрежа. Да се спазват правилата за пожарна безопасност при употреба на уреди, работещи на газ пропан-бутан и природен газ.

За осигуряване на бърз и безпрепятствен достъп до пожарните хидранти и водоизточници, пожарникарите напомнят, че в обектите трябва да се осигуряват и поддържат пътища и свободни достъпи, които през зимата се почистват от сняг и се опесъчават.

Към настоящия момент на територията на областта няма постъпили сигнали за бедстващи граждани. Спасителните екипи на ОУ ПБЗН са в готовност да реагират при необходимост.