Зимната обстановка в град Добрич

Във връзка с падналия сняг и усложнената зимна обстановка, Община град Добрич информира за следните действия:

Зимната обстановка в град Добрич

От началото на интензивния снеговалеж техниката на оператора „АСА България“ работи по осигуряване проходимостта на главната улична мрежа – основно булевардите и свързващите улици.



В момента се пренасочват снегопочистващите машини по второстепенната улична мрежа, като се включва и допълнителна малкогабаритна техника с ширина на греблата до 2 метра за навлизане в обслужващите улици с малка ширина и паркирани автомобили.

Община град Добрич е извела на терен и наличните собствени ръчни снегорини за почистване на тротоари по основни пешеходни трасета.

Прави се всичко възможно с наличната техника и хора да се поддържа проходимостта на основните направления с масов градски транспорт и да се разшири обхвата на снегопочистването по второстепенната улична мрежа, да се почистват пространствата около спирките на транспорта.

В тази връзка Община град Добрич призовава водачите на МПС към завишено внимание при движение по уличната мрежа в тези зимни условия, към въздържане от пътуване с автомобили без нужното зимно оборудване, както и паркиране по главната улична мрежа – обект на интензивно поддържане.

Община град Добрич апелира към собствениците на жилищни сгради и имоти, търговски и промишлени обекти, да предприемат действия по почистване на прилежащите тротоари и подходи към обектите.