Джонатан Делзел: В Добруджа има голям напредък

Основната причина за развитието на отбора е треньорът Светослав Тодоров, заяви английският кондиционен специалист.

Джонатан Делзел: В Добруджа има голям напредък

Джонатан Делзел е в Добрич от началото на подготовката на Добруджа и ще работи с футболистите 2 седмици, до неделя. Планирано е отново да бъде в нашия град за седмица преди подновяването на шампионата. Припомняме, че той е бил 9 години кондиционен треньор на Портсмут, като през този период е работил с големи имена като националите на Англия Питър Крауч, Джърмейн Дефо, Дейвид Джеймс и Сол Кембъл.



Джонатан Делзел е за втори път в Добрич, като първият бе в началото на септември. Той е гладал записи на мачовете на Добруджа срещу Хасково, Марек и Раковски. Отборът има голям напредък от септември, развил се е във всички направления - физически, технически и тактически, смята англичанинът. Голямата причина за това е работата на Светослав Тодоров, той е играл в чужбина и предава опита си на играчите на Добруджа, Тодоров е много добър треньор по отношение на тактиката и техниката, а също така има знания за възстановяването, храненето и живота извън терена, заяви Джонатан Делзел. Той похвали и футболистите, че се стараят и приемат нещата, които Тоди изисква от тях.

Функционалното състояние на футболистите на Добруджа в началото на подготовката, след празниците, е много добро, всички се върнаха в добра форма, което се дължи на изпълнението на 5-седмичната програма, която им бе изготвена за паузата, обясни още Джонатан Делзел.

Мисля, че има играчи с качества и потенциал да стигнат много надалеч - така англичанинът отговори на въпрос на Добрич Онлайн има ли според него футболист на Добруджа, който може да заиграе един ден в Премиършип или Чемпиъншип.