Времето през следващите дни

Времето през нощта ще се изясни. В Дунавската равнина и по Черноморието все още ще духа умерен западен вятър. Минималните температури сутринта ще са от -2°,-3° в котловините на Западна България до 3-5° по Черноморското крайбрежие, в София -1°.

Времето през следващите дни

През утрешния ден ще бъде предимно слънчево. До обяд и в източните райони вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са от 8° до 13°, в София 8°. Към края на деня над южните райони от страната ще се появи по-значителна висока облачност. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус” .



По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд ще е все още ветровито, но по-късно през деня вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са 8°-10°. Вълнението на морето ще е до 2-3 бала, а температурата на водата е 7°-8°.

Над планините ще е предимно слънчево. Привечер над Рило-Родопската област ще се появи по-значителна висока облачност. Макар и отслабнал, все още по билата ще духа умерен до силен западен вятър. Дневна температура на 1200 м.н.в около 7°, на 2000 около 0°.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното, към края на деня ще започне да се понижава.

Във вторник ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е слаб. Дневните температури, главно в Северна България, ще се понижат с до 2-3 градуса.

В сряда облачността от запад бързо ще се увеличи и до края на деня на отделни места в югозападната половина от страната ще превали слаб дъжд. Ще се задържи топло за средата на януари.

В четвъртък ще преобладава облачно време. На места, главно в Южна и Източна България ще превали слаб дъжд. По-късно през деня вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад.