Областният управител на Добрич участва в работна среща по Черноморската стратегия

Областният управител Недко Марчев днес участва в работна среща в Министерски съвет, инициирана от вицепремиера Даниела Бобева.

Областният управител на Добрич участва в работна среща по Черноморската стратегия

През есента на 2013 г. страртира поредица от публични събития, в рамките на които областните управители на трите морски области - Варна, Бургас и Добрич, предприеха конкретни стъпки в посока формиране на всеобхватна Национална морска стратегия. В този контекст бе подписан Меморандум за сътрудничество в областта на Черноморските политики, чиято цел е да се обединят усилията на различните власти и да се организира институционално взаимодействие, което да доведе до създаването на стратегическия документ. През декември в Бургас бе предложен и утвърден съставът на Координационен съвет, в който заедно с представители на министерства и ведомства, бяха включени по двама експерти от трите морски области.   




Националната морска стратегия е задължителен елемент, за да може България да участва активно и последователно в политиките на дългосрочната стратегия на ЕС в подкрепа на устойчивия растеж в морските отрасли - "Син растеж".     

Инициативата е под патронажа на вицепремиера Даниела Бобева, като ясен знак за държавнически ангажимент.