Изграждат инфраструктура за управление на животински отпадъци в Тервел

Последният внесен през 2013 година общински проект на Тервел бе одобрен. Той е по мярка 321 на Програма за развитие на селските райони и цели изграждане на т.нар. малка инфраструктура за управление на животински отпадъци.

Изграждат инфраструктура за управление на животински отпадъци в Тервел

В бизнес – зоната на град Тервел ще бъде изградено хладилно съоръжение, в което да се събират и замразяват шоково странични животински продукти от Община Тервел и съседните й общини, които регулярно да бъдат извозвани до действащи екарисажи във Варна и Шумен. Съоръжението допълва действията на общинската власт за въвеждане на система за управление на отпадъците, която да доведе до постигане на високо равнище на екологосъобразност на средата за живот и бизнес в общината. В рамките на проекта ще се обявят и проведат обществени поръчки за проектиране, строителство и доставки на оборудване и транспортни средства.



Инвестицията е на стойност 1 872 296.18 лв. без ДДС и включва изграждане на сграда, вертикална планировка и външни връзки с трафопост и генератор на обща стойност 532 516.18 лв. без ДДС, както и изграждане на хладилни помещения и друго технологично оборудване на обща стойност 873 528.00 лв. без ДДС. Инвестицията включва още доставка на специализирани транспортни средства за 466 252.00 лв. без ДДС.

Пунктът ще се обслужва от осем души. Финансирането по Програма за развитие на селските райони е в размер на 100 %.

Община Тервел очаква резултат от оценката на четири свои малки проекти, внесени през септември по същата програма. Те са за дейности по благоустрояване и изграждане на инфраструктура за социални дейности в селата.