Времето на 31-ви декември

НИМХ: Времето утре ще е облачно, с температури до 7°

Времето на 31-ви декември

Още през нощта над цялата страна ще се е заоблачило, утре през деня времето ще се задържи облачно, но превалявания не се очакват. В предобедните часове в западната половина от страната на места в низините и поречията ще има мъгли. В източните райони от страната ще духа до умерен северен вятър, прониквайки по-студен въздух. Максималните температури ще се понижат с 3-5° и в повечето места ще са между 2° и 7°, в София около 4°. Минималните сутринта между -4° и 1°, в София -2°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



По Черноморието времето ще е облачно, без валежи. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 3-4°. Вълнението ще е слабо 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8°.

Времето в планините ще е предимно облачно, като билата им отчасти ще са в облачния слой - с мъгла. Само по най-високите части на Рила и Пирин е възможно да прехвърчи слаб сняг. Вятърът по билата ще е умерен от изток. Ще настъпи понижение на дневните температури, на 1200 м.н.в ще са около 3-4°, на 2000 м около 0°.

Атмосферното налягане ще остане по-високото от средното.

През първия ден от новата година времето ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в източните райони ще превали съвсем слаб дъжд. В Западна България ще бъде почти тихо, а в Източна ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 1° и 6°.

В четвъртък облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалява до слънчево време; значителна ще се задържи по Черноморието.

В петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана, предимно висока облачност. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от юг-югозапад, а температурите ще се повишат слабо.