Времето днес

Над страната ще преобладава облачно, а на места в равнините и мъгливо време. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над Североизточна България.

Времето днес

На места в югозападната половина от страната ще превалява дъжд. В Източна България ще духа умерен юг-югоизточен вятър и там максималните температури ще достигнат 13°-15°, в останалата по-голяма част от страната – между 7° и 12°, в северозападните райони ще се задържат по-ниски: 4°-6°. Минималните температури, в повечето места, ще бъдат между 0° и 5°. В София минимална температура около 2°, максимална – около 8°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



Над Черноморието ще преобладава облачно време, с по-значителни разкъсвания на облачността над северното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. На места ще превалява слаб дъжд, над 1800 метра – слаб сняг. По-значителни ще бъдат валежите в Рила и Пирин. Ще духа силен по билата и временно бурен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 0°.