Стоичков - почетен консул в Барселона

Поканил съм Христо Стоичков за наш почетен консул в Барселона, защото там той е Господ. Той е приел. Предстои външно министерство да направи процедурата. Това обяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Бодилник" на ТВ7. Стоичков ще има новия пост след месец-месец и половина, посочи премиерът и добави: „Той е направил много и продължава да прави за България".

Стоичков - почетен консул в Барселона
Борисов отново каза, че кандидат-президентът на ГЕРБ ще бъде обявен през юни-юли.
Не виждам основание да оставя най-отговорния пост в държавата, който носи най-много негативи, каза премиерът на въпрос за възможността да се кандидатира на предстоящите президентски избори. Като основен свой приоритет, Борисов посочи стремежа на България да излезе по-бързо от кризата. Премиерът коментира, че няма как доверието към ГЕРБ да не спада, защото това било обективно.

„Всеки ден е ден за национална гордост за България", подчерта по повод 3-ти март премиерът Бойко Борисов. Нека в този свят ден се поклоним пред тези, които са направили възможно освобождението, призова премиерът и добави, че не можем да забравим и хилядите воини от други държави, които са помогнали и са дали живота си. Той коментира, че българският народ има емоционална признателност към Русия, за освобождението си, но във всеки друг план е абсолютно независима от нея. Според премиера, руската страна няма право да се сърди, когато на България не са изгодни конкретни нефтопроводи и газопроводи, както и други подобни проекти.

По-демократично управление от нашето не е имало, каза премиерът Борисов. Според него критиките на опозицията се дължат само на факта, че тези хора трябва да излезнат и да кажат нещо. Той отново повтори, че България е с най-ниските данъци в Европа, освен това не са били намалени пенсиите и заплатите. Борисов очерта два възможни варианта - да вдигне доходите, с което да фалира държавата, или да стиска докрай и да направи магистралите. Премиерът каза още, че се гордее с постигнатото до момента.
 
Припомняме, че българската общност в Барселона имаше намерение още през 2010 г. да номинира футболната легенда за почетен консул.