Започва приемът на заявления за ползване на обществена трапезария

Във връзка с проекта "Обществена трапезария" от 9 до 14 декември включително от 9.30 часа до 16.30 часа ще се приемат заявления от желаещите да ползват услугата в сградата на бившия Партиен дом, етаж 11.

Започва приемът на заявления за ползване на обществена трапезария

Проектът е предназначен за лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотноживеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудова дейност/; скитащи и бездомни деца и лица.



Необходимо е кандидатите при подаването на заявленията-декларации да представят следните документи: документ за самоличност /лична карта, паспорт/; ако в семейството има деца, родителите да представят акт за раждане на децата; кандидати, освидетелствани от ТЕЛК да представят копие от Експертно решение на ТЕЛК; безработните кандидати да представят регистрационен картон от Дирекция ”Бюро по труда”.

На 30 декември всеки подал заявление-декларация може да провери дали е одобрен в изнесения в бившия Партиен дом, етаж 11 списък на информационното табло.

Доставянето на храната ще започне от 2 януари 2014 година всеки работен ден от понеделник до петък в Клуб на пенсионера на ул. ”Отец Паисий” №82 и Храм ”Света Троица”.