Първенство по плуване за децата на Добрич

То се организира от Спортен клуб по плувни спортове "Добруджа" и ще се проведе на 21 и 22 декември.

Първенство по плуване за децата на Добрич

За да отбележи коледните и новогодишните празници, Спортен комплекс "Русалка" ще бъде домакин на градско първенство по плуване "Добруджа". Това ще бъде първото за реновирания басейн в Добрич състезание.




В надпреварата могат да се включат всички деца на възраст между 4 и 16 години от град Добрич и община Добричка. Участието е безплатно. Записването се извършва на рецепцията на плувен комплекс "Русалка".

Състезанието ще продължи два дни. В първия, 21 декември, събота, своите способности ще покажат най-малките. За децата от 4 до 8-годишна възраст са предвидени две надпревари - скок във водата от стартовото блокче и плуване с помощна дъска. Възрастовата група 8-10 години ще се състезава в дисциплината плуване свободен стил на 50 метрова дистаниця.

Вторият ден, 22 декември, е за участниците от 10 до 16 години. Ще се проведат 4 състезания на 50 метра в стиловете кроул, гръб, бруст, бътерфлай. Гвоздеят на градското първенство по плуване ще бъде дисциплината съчетано плуване, където дистанцията е 100 метра.

За най-малките участници са подсигурени грамоти и лакомства, а призьорите при по-големите ще бъдат наградени с шампионски купи и медали.