Времето през следващите дни

През нощта увеличението на облачността ще обхване цялата страна. В западните райони ще превалява предимно дъжд. На места е възможно образуване на поледици.

Времето през следващите дни

Утре облачността ще е значителна и на места, главно в Южна България около и след обяд ще превалява слаб дъжд. Почти тихо. Минимални температури между минус 4° и 1°, максимални между 3° и 8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".



Над Черноморието облачността ще е значителна. Само в най-южните райони е възможно да превали слаб дъжд. Максимални температури между 5° - 8°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има значителна облачност. В масивите от Южна България ще превали слаб сняг, в по-ниското дъжд и сняг. Вятърът ще е от южната четвърт, слаб до умерен. Максимална температура на 1200 метра 5°- 6°, на 2000 метра - 0°.

В понеделник ще преобладава облачно време, главно в Южна България с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад и северозапад, който по-късно ще се обръща от север-североизток и в източните райони ще се усили, а облачността ще се разкъса и ще намалява. Минимални температури между минус 2 и 3°, максимални - между 2 и 7, в югозападните райони до 10°.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време, вятърът в източните райони ще отслабне. Температурите ще са малко по-ниски.