Разпределиха дяловете на общините и държавата в Асоциацията по В и К

В Областна администрация Добрич се проведе Общо събрание на Асоциацията по В и К

Разпределиха дяловете на общините и държавата в Асоциацията по В и К

Процентният дял на държавата в Общото събрание на В и К асоциацията е 35%, а общините от областта имат 65%, които за осемте общини се разпределят съобразно официалните резултати от преброяване на населението и жилищния фонд през 2011 г.



С пълно единодушие Общото събрание на Асоциацията по В и К в обособена територия, обслужвана от „В и К“ ЕООД – гр. Добрич, съгласува процентното съотношение на гласовете, съобщават от пресцентъра на администрацията.


По втория основен въпрос от дневния ред, бе направена презентация от представителите на „Ежис Инфраструктура България“ на Регионалния генерален план на водоснабдяването и канализацията в обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Добрич. Разясненията бяха фокусирани върху изисквания за опазване на околната среда, както и за осигуряването на добро качество и достатъчно количество вода за питейни и битови нужди.

След направените разяснения, с пълно единодушие, Общото събрание на асоциацията прие Регионален генерален план на В и К системите и съоръженията на обособена територия, обслужвана от добричкото водно дружество.