Футболистите на Добруджа - единствени в България с индивидуална програма за подготовка по празниците

Тя е изготвена с помощта на английския специалист Джонатан Делзел, който е бил 9 години кондиционен треньор на Портсмут.

Футболистите на Добруджа - единствени в България с индивидуална програма за подготовка по празниците

Футболистите на Добруджа ще тренират и през тази седмица, а първото занимание за 2014 година е насрочено за 13 януари. Очаква се шампионатът в Б група да се поднови в началото на март. Зимната подготовка ще се проведе изцяло в Добрич, като тук ще се играят и повечето контроли. Старши треньорът Светослав Тодоров изрази надежда времето да позволи през паузата отборът му да изиграе поне 4-5 проверки. Вече се работи върху селекцията, водят се разговори с футболисти за привличането им в Добруджа.



Английският специалист Джонатан Делзел, който бе в Добрич за близо 2 седмици в началото на септември, продължава да помага на своя приятел Светослав Тодоров. С негова помощ е изготвена програмата за самоподготовка на футболистите за следващите 6 седмици. Тя е индивидуална за всеки един състезател и е съобразена с резултатите от изследванията му. Футболистите на Добруджа са единствени в родния футбол с лични хранителен режим и програма от упражнения за периода, в който клубовете не тренират. През зимната пауза се очаква Джонатан Делзел да дойде повторно в Добрич и да работи с жълто-зелените около седмица.

Доволен съм от развитието на отбора през есента, единствени в Б група ние имаме и налагаме собствен стил на игра, резултатите са задоволителни и нормални за един нов отбор, коментира представянето на тима изпълнителният директор на Добруджа Светослав Петров. Надявам се да продължим тази възходяща линия и през пролетта, допълни той.