Избраха "Тракийски скали" за най-добрия голф курорт в Европа

Само 3 години след официалното откриване и няколко месеца след като бе домакин на Световния Volvo мач плей шампионат, "Тракийски скали" спечели приза за Европейски голф курорт на годината.

Избраха "Тракийски скали" за най-добрия голф курорт в Европа

Престижната награда беше присъдена от Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO) – световната браншова организация в голф индустрията. Отличието бе връчено на официалната церемония за обявяване наградите на IAGTO по време на Международното голф туристическо изложение (International Golf Travel Market – IGTM) в Коста Дорада, Испания.




Голф игрището край Каварна е най-добрият проект в дизайнерското портфолио на Гари Плеър. Курортът съчетава традиционната архитектура с красивата крайморска природа. “Тракийски скали” предлага изумителни гледки към морето и съхраненото естественото очарование на Природния парк “Калиакра”. Проектираното от Гари Плеър голф игрище с 18 дупки е акцент в курорта със своите 4,5 км пресечен терен над скалите. Игрището, разположено на площ от 164 хектара скалиста местност край морето, е проектирано така, че да се вписва отлично в естествения терен и да предлага предизвикателна и неповторима голф игра. Това е и едно от малкото игрища в света, на което от всяка от 18-те дупки се открива великолепен изглед към скалите и морето.

През това лято “Тракийски скали” бе домакин на 50-ата годишнина на Световния Volvo мач плей шампионат. 24 от най-добрите голфъри в света оцениха високо класата на игрището, но най-големият успех бе за шампиона Греъм Макдауъл, който грабна купата и наградния фонд от  € 800 000 за първото място.