Условна присъда за държане и разпространение на ганджа получи добричлия

Наказание 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок, ще търпи 43-годишният Светлин Н. Райчев. То е наложено с одобреното от Окръжен съд – Добрич споразумение за решаване на делото му в досъдебното производство.

Условна присъда за държане и разпространение на ганджа получи добричлия

Със сключеното споразумение се приема за безспорно установено, че той е извършил две деяния, свързани с наркотици. На 9 октомври в град Добрич е държал наркотични вещества с цел разпространение - 6 пакетчета марихуана с общо нетно тегло 0,86 гр. и 1 топче марихуана с общо нетно тегло 0,04 гр. На същата дата е разпространил на друго лице от Добрич 2 пакетчета марихуана с общо нетно тегло 0,32 гр.

Райчев призна вината си пред съда и заяви, че желае споразумението да бъде одобрено. Той се отказва от разглеждане на делото му по общия ред и приема правните последици на споразумението на влязла в сила присъда.

Окръжен съд – Добрич прецени, че внесеното споразумение отговаря на изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс и не противоречи на закона и морала. Предвид това съдът го одобри и прекрати наказателното производство срещу Райчев. Разпоредено е иззетите наркотичните вещества и техните опаковки да бъдат унищожени.

Актът на Окръжен съд – Добрич не подлежи на обжалване и протест.